Τα κοσμήματα σας έχουν κατασκευασθεί με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να αντέχουν στον χρόνο. Ανεξάρτητα από την αξία τους ή το υλικό τους για να εξασφαλίσετε την αντοχή τους στο χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Αποθηκεύστε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά στην αρχική τους συσκευασία καθώς τα μέταλλα και οι πέτρες μπορεί να χαραχθούν όταν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Μη φέρνετε τα κοσμήματα σας σε επαφή με οποιοδήποτε καθαριστικό ή άλλο χημικό προϊόν και να είστε προσεκτικοί με τη χρήση αρωμάτων. Συνιστούμε να αποφεύγετε την άμεση επαφή των προϊόντων με νερό, κολόνια, λοσιόν κλπ. Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν τα χημικά στοιχεία: Νικέλιο, Κάδμιο, Μόλυβδο. Τα  κοσμήματα απο ανοξείδωτο ατσάλι έχουν ισχυρή ανθεκτικότητα στην φθορά που οφείλεται στην έκθεση στο νερό ή την υγρασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι απαλό καθάρισμα με ένα μαλακό πανί καθώς το ανοξείδωτο ατσάλι δεν οξειδώνεται ούτε μαυρίζει.

Συνιστούμε να απολυμαίνετε (πχ με λίγο οινόπνευμα) τα καρφάκια/γάντζους/κουμπώματα των σκουλαρικιών κάθε φορά πριν τη χρήση τους. Ανεξαρτήτως εάν είναι παλιά ή καινούργια, χρυσά/πλατινένια ή φο μπιζού. Να θυμάστε ότι από τους πιο συχνούς παράγοντες επιμόλυνσης είναι τα ίδια μας τα χέρια! Μπορείτε επίσης να βάζετε λίγο οινόπνευμα στους λοβούς των αυτιών σας (πριν ή/και μετά τη χρήση των σκουλαρικιών) κι’ έτσι θα πείτε αντίο στις τυχόν ενοχλήσεις!